YouTube yayıncıları vakıflar için kolaylıkla bağış toplayabilecek

YouTube yayıncıların basit bir şekilde kâr amacı gütmeyen vakıtflar için bağış toplayabileceği bağış kartlarını yayınladı.

YouTube yayıncıları vakıflar için kolaylıkla bağış toplayabilecek

YouTube kâr amacı gütmeyen topluma faydalı vakıflara bağış yapılması konusunda yeni bir adım attı. Bu tür sosyal sorumluluk organizasyonlarını destekleyen YouTube yayıncıları zaten vakıflar için çeşitli yöntemlerle bağış toplamaya çalışıyordu ancak YouTube'un ilk olarak ABD'de kullanıma sunduğu bağış kartlarıyla vakıflara bağış yapmak daha da kolay hale geldi.

Yeni bağış kartlarıyla yayıncılar bağış yapılmasını istedikleri kâr amacı gütmeyen vakfı seçiyorlar ve videolarına ekliyorlar. İzleyiciler videoyu izlerken bu kartı tıpkı diğer YouTube kartları gibi görüyorlar, eğer bağış yapmak isterlerse karta tıklayarak yönlendirildikleri linkten basit bir şekilde bağış yapabiliyorlar. Bu bağışın tamamı yayıncının seçtiği vakfa gidiyor yani bu bağıştan YouTube ve yayıncılar pay almıyor.

Daha önceden kâr amacı gütmeyen organizasyonlara bağış yapılmasını isteyen yayıncılar ekrana eklenen açıklamalarla yönlendirme yapıyordu ve bu yöntem izleyicileri rahatsız edebiliyordu. Bağış kartı yöntemiyle izleyiciler görsel olarak rahatsız olmayacak ve videonun akışı bozulmamış olacak. 

Haberin girişinde de belirttiğimiz gibi şu an sadece ABD'de yayınlanan bağış kartlarının kısa bir süre sonra tüm ülkelerde kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.