Sony Android 6.0 Güncellemesini Resmen Başlattı

Sony beklenen güncellemeyi nihayet başlattı. Xperia Z5 serisi modeller Android 6.0 güncellemesiyle buluştu.

Sony Android 6.0 Güncellemesini Resmen Başlattı

Ekim ayından bu yana Android 6.0 güncellemesini beta aşamasında kullanıcılarla buluşturan Sony, resmi güncellemeyi nihayet anavatanı Japonya’da başlattı. Ülkenin en büyük operatörü NTT DoCoMo tarafından dağıtıma sağlanan güncelleme Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ce Xperia Z5 Premium modelleriyle buluşuyor.

Kapsamlı yeniliklerin yer verildiği güncellemenin kısa süre içerisinde küresel çapta başlaması bekleniyor. Sony İngiltere’den yapılan açıklamaya göre Android 6.0 güncellemesi Xperia Z5 serisi cihazlar için 7 Mart’ta başlayacak.

1457069930_sony-xperia-z5-android-6-marshmallow-7-march.jpg

; yeni kamera arayüzü sonunda cihazlara dahil ediliyor, telefonun titreşimde kalacağı süre 15 dakikadan 8 saate kadarlık süre zarfında ayarlanabiliyor, artık açık olan uygulamalara bakarken alt taraftaki mini uygulama barı yok oluyor, ekran görüntülerini bildirim çubuğundan silebiliyorsunuz, albüm uygulamasında fotoğraflara yön vermek için yeni seçenekler dahil oldu, arama çubuğu ile arama yapma özelliği, anasayfa gezintisinde yeni animasyonlar, gelişmiş uygulama izinleri ve yeni bir Xperia ana ekran başlatıcısı.