Samsung, müzik servisi Tidal'ı satın almak üzere!

Samsung en yüksek kalitede şarkıları sunan Jay-Z'nin sahibi olduğu çevrimiçi müzik servisi Tidal'ı satın almak istiyor.

Samsung, müzik servisi Tidal'ı satın almak üzere!

Google ve Spotify gibi dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin Amerikalı ünlü Hip-Hop müzisyeni Jay-Z'nin sahibi olduğu çevrimiçi müzik servisi Tidal'ı bünyesine katmak için uğraştığı biliniyor. Ortaya çıkan son habere göre Samsung, Tidal'ı satın almak üzere.

New York Times'ın yayınladığı bir habere göre Güney Koreli teknoloji devi Samsung, diğer çevrimiçi müzik servislerinden farklı olarak çok daha yüksek kalitede sesler sunan Tidal'ı satın almak için oldukça çaba gösteriyor. Özellikle Samsung'un arenadaki en büyük rakibi Apple'ın Apple Music servisinden sonra Samsung bu alanda Apple'dan geride kalmak istemiyor olabilir. Samsung'un şuan sadece ABD'de hizmette olan Samsung Milk Music hizmeti de bulunuyor ancak diğer çevrimiçi müzik servisleriyle rekabet edecek seviyeye erişmiş değil.

1456595541_tidal-jayz.jpg

Satın alma haberi Samsung açısından ses getirecek olsa da Tidal servisi yüksek kalitede müzikler sunduğundan müzik dosyalarının boyutu diğer servislere göre çok büyük oluyor ve kullanıcılara hem kota tüketiminde hem de Tidal'dan indirilen şarkıların kapladığı hafıza boyutunda olumsuz yansıyabiliyor. Bu nedenle de birçok kişi Tidal yerine Spotify, Apple Music ve Deezer gibi servisleri tercih edebiliyor. Diğer bir iddia ise Samsung'un Tidal'ı satın aldığında isteyen kullanıcılara daha düşük kalitede müzikler sunarak Tidal'ın hitap ettiği kitleyi genişletecek olması.

Geçtiğimiz yıl Tidal'ın sahibi ünlü Hip-Hop müzisyeni Jay Z'nin Samsung Milk Music servisinin yöneticisi Daren Tsui ile Amerika'da bir görüşme yapması da oldukça dikkat çekmişti. Samsung'un Tidal satın almasının detaylarının yakında netleşmesi ve taraflardan resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.