Samsung Galaxy S7'de kendi Digitizer Modülünü Kullanacak

Samsung'un Galaxy S7 modelinde kendi üretimi digitizer kullanması bekleniyor

Samsung Galaxy S7'de kendi Digitizer Modülünü Kullanacak

Samsung Galaxy S7 ile ilgili iddialar MWC 2016 yaklaştıkça daha da fazla artmaya başladı. Haberimize konu olan iddia ise Samsung'un Galaxy S7 için önemli donanımlardan birini kendi üretiminden seçeceği yönünde zira Samsung'un Galaxy S7 modelinde kendi üretimi digitizer (dijitalleştirici) kullanması bekleniyor.

1453515338_galaxy-s7-digitizer.jpg

 İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> 

Telefonlarında, kendi işlemcilerini, belleklerini ve kendi panellerini üretip kullanan Samsung, Galaxy S7 modelinde çitayı bir kere daha yükseltip, digitizer tercihini de kendi üretimine kaydıracak. Digitizer (dijitalleştirici) ekrandaki dokunmaların dijital olarak veriye dönüştürülmesini ve dokunmalarımızı komut haline getiren önemli bir bileşen. Samsung uzun süredir bu işin öncülerinden Synaptics ve ST Microelectronics ile çalışıyordu. 

Yaklaşık 3 yıldır kendi dijitalleştirici modülü üzerinde çalışan Samsung'un Galaxy S7 ile birlikte bir bileşeni daha kendi üretim bandından çıkartıp kullanması bekleniyor. Bu değişikliğin getirilerinden biri cihazların fiyatında karşımıza çıkabilir zira kendi üretimi bir bileşenin daha telefona dahil olması milyonlarda adet digitizer biriminin başka bir firmadan satın alınmasından kaynaklı maliyeti ortadan kaldırabilir.

Böyle bir durumda Samsung'un geliştirdiği digitizer biriminin ise son kullanıcı deneyiminde ne gibi farklılıklar yaratacağı ise merak konusu.