Samsung Galaxy Note 6'nın hafıza hızı SSD'leri geçecek!

Samsung büyük bir şey peşinde

Samsung Galaxy Note 6'nın hafıza hızı SSD'leri geçecek!

Samsung geçtiğimiz yıl duyurduğu UFS 2.0 arabirimini Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge Plus'ta kullanmıştı. Bu yıl LG'de bu arabirimi G5'te kullanmaya başlıyor. Peki nedir bu UFS 2.0 teknolojisi derseniz şöyle kısaca açıklayalım.

Her belleğin bir okuma ve yazma hızı vardır. Bu hızlar ne kadar fazlaysa hafızadan veri aktarımı da o denli mümkün olur. Kısacası bir telefonun ve arayüzün hızlı olması genellikle hafızanın hızının yetersiz kalmasından kaynaklanmaktadır. Birçok kişninin "abi TouchWIZ arayüzü Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge Plus'ta süper çalışıyor" demesinin arkasında UFS 2.0 teknolojisi var.

Samsung yeni nesil telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'de de bu teknolojiyi kullanıyor ama Samsung tarafından ortaya çıkartılan bazı bilgiler Galaxy Note 6'da üst segment SSD'lerden bile daha hızlı bir hafıza birimi kullanılacağını ortaya koyuyor.

Samsung yeni tanıttığı Universal Flash Storage 2.0 ile büyük bir gelişim ortaya koymaya hazırlanıyor. Bu arabirim Samsung'un kendi geliştirdiği UFS standardı V-NAND teknolojisini kullanıyor ve saniyede 45.000 okuma ve 40.000 yazma (IOPS) hızına ulaşıyor. Kısacası saniyede 850 MB okuyan, 270 MB veri yazabilen bu yeni yonganın moıbil sektörü değiştireceğini öngörüyoruz...