Mobil oyunlara harcadığımız para ne kadar?

Binlerce mobil oyun uygulama içi satın alma içeriyor. Peki kullanıcılar bu oyunlara ne kadar para harcıyor?

Mobil oyunlara harcadığımız para ne kadar?

Mobil oyun sektörü hızla büyümeye devam ediyor ve hergün yeni bağımlılık yaratacak mobil oyunlar günyüzüne çıkıyor. Onbinlerce oyunun bulunduğu iOS ve Android dünyasında oyun geliştiricileri genel olarak uygulama içi satın alma modeliyle gelir elde ediyor. Peki mobil oyuncular oyunlara ne kadar para harcıyor?

Pazarlama şirketi Swrve tarafından yayınlanan rapora göre mobil oyunlarda harcanan paranın yarısını oyuncuların sadece %0.19'luk kesimi karşılıyor. Oyuncular genellikle ücretsiz olarak erişebildiği içeriklerin olduğu oyunlarda harcamaya yapmayı tercih etmiyorlar. Oyunlara yüksek seviyede para harcayan kitle ise yok denecek kadar az.

1459067482_swrve-arastirma.png

Yayınlanan raporda oyuncuların %64'ünün ayda bir içerik satın alırken %6.5'inin beş veya daha fazla içerik aldığından bahsediliyor. Mobil uygulamalara para harcayan kullanıcılar ortalama olarak aylık 24.33 dolar harcama yapıyor.

Mobil oyun piyasasında 50 doların üzerindeki uygulama içi içerikler pazarın sadece %2.5'lik bir kesimini oluşturuyor ancak toplamda %17'lik bir gelir bu içerikler tarafından elde ediliyor. Bu da yüksek fiyatlı içerikler olmasına rağmen az sayıda kullanıcının satın alma yapmasıyla yayıncıların yüksek gelir elde edebiliyor.

Swrve ayrıca raporunda uygulama ve oyun yayıncılarının gelir stratejilerini değiştirerek tüm kitleyi ücretli içerik satın almaya yönlendirmek yerine para harcayan kitleye odaklanması gerektiğini belirtiyor.