Microsoft, Windows 8'i emekliye ayırdı

Microsoft yaklaşık üç buçuk yıl önce yayınladığı Windows 8 işletim sistemi için resmi güncelleme desteğini sonlandırdı.

Microsoft, Windows 8'i emekliye ayırdı

Microsoft tarihindeki en başarısız deneyimlerden biri olan Windows 8 için resmi destek sona erdi. Gün içerisinde destek sayfasını güncelleyen yazılım devi, dağıtımına 1 Ağustos 2012'de başlanan Windows 8 işletim sisteminden desteğini kesti. Windows 8 kullanıcıları için bundan sonraki süreçte yeni bir güvenlik ya da iyileştirme güncellemesi olmayacak.

Akıllı telefon, phablet, ikisi bir arada çözümlerde derken dokunmatik ekranın hakimiyet alanın genişlemesi Microsoft’u tedirgin mi bilinmez, yazılım devi yaklaşık üç buçuk yıl önce duyurduğu Windows 8 işletim sisteminde Metro arayüzüne yer vererek dokunmatik odalı bir yazılım hamlesi gerçekleştirdi. 

1452617792_windows8baslangicekrani.jpg

Ancak Windows 8’in masaüstü deneyiminden uzak olması ve kullanıcı alışkanlıklarını değiştirememesi Microsoft’un dokunmatik tabanlı bir gelecek çalışmasını hüsranla neticelendirdi. Yazılım devi 2013 sonunda Windows 8.1 ile gelişmiş bir hizmet paketi hazırlayarak kısa süre içerisinde durumu kurtarmaya çalıştı. Bunda da büyük ölçüde başarılı oldu diyebiliriz.

Windows 8.1’in üzerinden pek geçmeden Windows 10 hazırlıkları başladı. Microsoft tarihinin en başarılı yazılımı olarak gösterilen Windows 10 hem yaşattığı kullanım deneyimi hem de tasarımıyla kullanıcıların takdirini kazandı.

Tekrar Windows 8’e dönecek olursak; resmi desteği sona eren Windows 8 için kullanıcıların önünde birkaç seçenek mevcut. Bunlar: Windows 8.1, Windows 10 ya da Windows 7’ye geçmek.