Meizu'dan Ubuntu tabanlı bir akıllı telefon geliyor

Meizu, Mobil Dünya Kongresi'nde Ubuntu işletim sistemine sahip bir akıllı telefon duyurusu gerçekleştirecek.

Meizu'dan Ubuntu tabanlı bir akıllı telefon geliyor

Ubuntu işletim sistemi mobil tarafta yıllardır beklenen çıkışı bir türlü gerçekleştiremedi. Mobil üreticilerin pek de ilgi göstermediği işletim sistemi şu ana dek sadece sınırlı modellerde kullanıldı.

İşletim sisteminin mobil taraftaki akıbeti tartışıladursun, daha önce MX3 ve MX4’ün Ubuntu sürümlerini kullanıcılarla buluşturan Meizu’dan Ubuntu tabanlı bir akıllı telefon daha geliyor. Meizu yeni Ubuntu telefona ilişkin bir tanıtım yayınladı. Tanıtım görüntüsünde telefonun tasarım ve teknik detaylarına yer verilmezken; Ubuntu işletim sistemine sahip telefon 22 Şubat’ta Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacak.

1455521680_6cb26641gw1f0jsljhh0jj20ci0m83z4.png

*Ubuntu işletim sistemiyle çalışan Meizu Pro 5

Aslında Meziu’nun yeni Ubuntu telefonunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Gelen haberler şirketin bir kez Android tarafındaki tepe modelinin (Meizu Pro 5) Ubuntu sürümünü açıklayacağı yönünde.

5.7 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü ekrana sahip Pro 5’e Galaxy S6 ve Note 5 ailesinde kullanılan Exynos 7420 işlemcisi güç veriyor. Telefonda bunlara ek olarak 3GB/4GB LPDDR4 RAM, 32/64GB UFS 2.0 dahili depolama, microSD kart desteği, 21MP arka kamera, 5MP ön kamera, hızlı şarj teknolojisine sahip 3.050 mAh kapasiteli pil,, USB Type-C girişi ve parmak izi tarayıcısı yer alıyor.