Mark Zuckerberg Twitter CEO’su olsaydı ne yapardı?

Facebook kurucusundan Twitter'a büyüme ipuçları!

Mark Zuckerberg Twitter CEO’su olsaydı ne yapardı?

Twitter ve Facebook şirketlerinin kullanıcı tabanları büyütme mücadelesi bir sır olmasa gerek. Facebook kullanıcı sayısı hızla gelişirken Twitter aktif kullanıcılarının sayısı 307 milyondan 305 milyona gerilemiş durumda. Facebook tarafından Berlin’de Townhall’da  soru cevap şeklinde bir etkinlik düzenlendi.

Facebook sosyal ağ kullanıcı sayısının nasıl yükseldiğini ve Twitter’daki bu gerilemenin sebebini soran ziyaretçilerine, sosyal medya devinin CEO’su Mark Zuckerberg kendisi açıkladı ve bu açıklamanın satır aralarında Twitter şirketine ipuçları da doğrudan Zuckerberg’in kendisinden geldi.

1456596121_ct-social-media-facebook-twitter-20141111.jpg

Etkinlikte bir ziyaretçinin sorduğu soru herkesi merak içinde bıraktı. “Twitter mevcut durumunu göz önüne alındığında Zuckerberg Twitter CEO’su olsaydı şu anda ne yapardı? sorusu üzerine Zuckerberg; Twitter şirketinin sosyal medya kullanıcılarının daha kolay ayak uydurabileceği figürler üretmesi gerektiğini, sosyal medya kullanıcılarının Facebook’u tercih etmesindeki en büyük etkenin kullanım kolaylığı olduğu söyledi.

Buna en iyi örneğinde Facebook Live Streaming gibi yeni özellikler olduğunu duyurdu.