LG'den yeni bir Nexus telefon görecek miyiz?

Daha önce üç Nexus telefon üretimi gerçekleştiren LG, bu yılki Nexus telefon üreticileri arasında yer almayacak.

LG'den yeni bir Nexus telefon görecek miyiz?

2012’den bu yana üç Nexus akıllı telefonda (Nexus 4, Nexus 5 ve Nexus 5X) Google ile iş birliğine giden LG, yeni yılda Nexus telefon üreticiler arasında yer almayacağını resmen onayladı. LG sözcüsünden yapılan açıklamada firmanın bu yıl G5 ve yılın ikinci yarısında tanıtılacak V10 modellerine odaklanmak istediği, dolayısıyla LG isminin bu yılki Nexus akıllı telefonlarla bir araya gelmeyeceği belirtildi. Nexus telefonların kâr marjının az olmasının da bu karar üzerinde etkili olduğu söylenebilir.

1456379667_dglgnex5x32gbca.jpg

Google, geçen yılki Nexus telefonlarda Huawei ve LG ile iş birliğine gitti. Bu yılki üreticilerden birinin LG olmayacağı kesinleşirken, geçen ay yayınlanan bir haberde Google’ın 2016’daki iş ortaklarından birinin HTC olabileceği iddia edildi. Uzun bir aradan sonra Nexus 9 ile birlikte Google’la yolları kesişen HTC, bir sonraki Nexus akıllı telefon için en güçlü aday olarak gösteriliyor.

LG sözcüsü ayrıca ekran sorunu nedeniyle tanıtılır tanıtılmaz piyasadan çekilen LG Watch Urbane LTE 2nd Edition akıllı saatin yılın ikinci yarısında itibaren tekrar satışa sunulacağını müjdeledi.

Siz bu yılki Nexus akıllı telefon üreticilerinin kimler olmasını istersiniz?