LG G5 SE hakkında ilk bilgiler geldi

LG'nin yeni akıllı telefonu LG G5'in farklı bir varyasyonu olacak LG G5 SE ile ilgili ilk bilgiler ortaya çıktı.

LG G5 SE hakkında ilk bilgiler geldi

LG'nin geçtiğimiz Şubat ayında Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttığı yeni amiral gemisi LG G5 daha birçok ülkede satışa sunulmadan LG'nin G5 SE adında yeni bir modeli de piyasaya süreceği ile ilgili bilgiler ortaya çıkmıştı ancak cihazla ilgili detaylar bilinmiyordu.

LG G5 SE adı ilk olarak ortaya çıktığında birçok teknoloji yayını LG'nin G5 SE ismini iPhone SE'nin isminden esinlenerek koyduğu ve cihazın tıpkı iPhone'da olduğu gibi küçük boyutlarda üst düzey teknik özellikler sunacağını tahmin ediyordu. Ancak LG G5 SE ile ilgili ilk ortaya çıkan somut örnek cihazın tahmin edildiği gibi olmadığını ortaya çıkardı.

lg-g5-se.jpg

İngiltere'de bir perkande mağazasında görülen LG G5 kılıfının paketinde G5 ya da G5 SE modeliyle uyumlu olduğu görünüyor bu da LG G5 ile LG G5 SE modellerinin aynı boyutlarda olacağını doğrulamış oluyor. Yani anlayacağımız LG kompakt bir cihaz yapmak yerine LG G5'in farklı bir varyasyonunu G5 SE adıyla piyasaya sürecek.

LG G5 SE cihazıyla ilgili şimdilik iki öne çıkan görüş var. Bir kesim LG G5 SE modelinin plastik kasalı ve daha alt teknik özelliklerde olabileceğini söylerken diğer bir kesim Snapdragon 652 yonga setini kullanan LG G5 modelinin LG G5 SE olarak satışa sunulabileceğini söylüyor. Kılıfın ortaya çıkmasıyla cihazın çok yakında netlik kazanması bekleniyor.