LG G5 ile birlikte neler satışa sunulacak

LG G5'in arkadaşları kimler?

LG G5 ile birlikte neler satışa sunulacak

LG, yeni nesil amiral gemisi G5'i Barcelona'da yaptığı bir lansman ile tüm dünyaya tanıttı. LG G5, modüler yapıdaki ilk telefon olması ile oldukça önemli bir ürün. Alt tarafında bulunan apartı sayesinde pilinin değişmesi sağlanırken farklı amaçlarda ürünler ile telefonun fonksiyonlarının da arttırılmasının önü açılıyor. 

Bu noktada farklı bir kullanıcı deneyimi sunan G5'in rakibi Galaxy S7 karşısında başarılı olup olamayacağını ise zaman içinde göreceğiz ama ortadaki en önemli detay Samsung Galaxy S7'nin LG G5'ten daha önce satışa sunulacak olması.

LG, G5 ile birlikte "Friends" adı verilen bazı aparatlar tanıttı. Bu aparatları Barcelona'da yerinden inceledik ama yarın ki lansman öncesinde sizlere bunları tekrar hatırlatmak istiyoruz.

1457949557_ekran-alintisi.png

LG Cam Plus

Bu apart sayesinde kameraya yeni özellikler kazandırılıyor am abu özelliklerin donanımö seviyesinde olmadığını hemen belirtelim. Tek tuş yardımıyla zoom yapabilmeniz sağlanırken kameranın tek elle kullanımı da sağlanmış oluyor. 

LG Cam Plus'ın en önemli özelliği ise sanırız içinde bulunan 1100 mAh gücündeki dahili pili. 2800 mAh pil gücü ile gelen G5'in pil gücünü böyle bir aparat ile arttırabilirsiniz; tabi telefonunuzun nasıl göründüğünü umursamazsanız...

1457949620_lg-cam-plus-1115-003.jpg

B&O Play Hi-Fi Plus

LG'nin ses uzmanı Bang Olufsen ile geliştirdiği bu aparat sayesinde telefonunuzun 32 bit ses desteğine kavuşacağını belirtelim. Bu formatı destekleyen H3 B&O Play kulaklıklar ile şimdiye kadar bir akıllı telefondan alamayacağınız ses deneyimini G5'ten alabilirsiniz. 

Evde ve sokakta müzik dinlemek sizin için en önemli kriterlerden biriyse bu apartı mutlaka edinmelisiniz diye düşünüyoruz. Kablosuz LG Tone Platinium kulaklıklara da destek veren bu arkadaşın fiyatını oldukça merak etsekte LG'nin bu apartı kullanıcılara ön sipariş işle hediye edeceğini düşünmekteyiz.

1457949733_ikparxi8.jpg

LG 360VR

LG'de nihayet sanal gerçeklik gözlüğü işine giriyor. Bu noktada firma rakiplerine göre daha farklı bir tasarım ile karşımıza çıkarken gerçektende bir gözlük şeklindeki tasarım bizi bir hayli düşündürüyor.

Bunun sebebi de gözlük gibi takılan bu donanımın etraftan ışık alması oluyor. Sanal gerçeklik gözlüklerinde etraftan ışık alması "gerçelliğin algılanmasının önündeki en önemli engel" olarak görülürken LG'nin bu tasarım ile gelmesini biraz garipsedik.

1457953604_lg-360-vr-1-2-720x480-c.jpg

Bu noktada tam olarak bir şey söylemek için ürünün deneyimlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bakalım LG 360VR nasıl bir kullanıcı deneyimi sunacak. Oculus ile birliktelik yapan Samsung'un yeni nesl GearVR'ı karşısında LG 360VR'ın performansını çok merak ediyoruz...

LG 360 CAM

LG'nin sanal gerçeklik dünyasına verdiği önemin en önemli göstergelerinden birisi olan 360 Cam önde ve arkada bulunan 2 kamera sayesinde panoramik bir çekim sağlıyor ve kullanıcıların bulundukları yerin 360 derecelik görüntüsünü dijital ortama aktarılmasını sağlıyor. 

Son kullanıcı açısından kullanılabilirliği tartışımaya açık bir konu olsa da özellikle içerik üreticiler için tek kelimeyle muhteşem bir deneyim yaşatacak olan 360 CAM, sanal gerçeklik dünyasının kapılarını son kullanıcılara ardına kadar açacaktır...

1457953672_67045-lg-360-cam-tanitildi.jpg

LG Rolling Bot

LG'nin akıllı robot işine girdiğini artık kesinlikle söyyelebiliriz. Zira Rolling Bot üzerinde kamerası olan bir apart ve bu ürün uzaktan kontrol edilerek evde siz olmasanızda neler olduğunu görebilmenizi sağlıyor.

Evde küçük bebeği ve evcil hayvanı olan kişilerin rahatlıkla kullanabileceği Rolling Bot ile özellikle biz içerik üreticilerin eğlenceli işler de ortaya koyacağını düşünüyoruz.

Bu ürünün ülkemizde satışa sunulmasını pek beklemiyoruz ama gelirse de fiyatının pekte ucuz olacağını beklemiyoruz.

1457955284_lg-bot.png

LG G5 ve arkadaşları ile Barcelona'dan sonra yarın yine yüzyüze geleceğiz ve detayları sizlere oradan aktarmaya devam edeceğiz. Sizce en güzel ürün hangisi?