iPhone 5C kilidi arkasında üçüncü tetikçi olabilir

San Bernardino katliamı teröriste ait iPhone 5C'nin kilidi arkasında üçüncü tetikçi şüphesi!

iPhone 5C kilidi arkasında üçüncü tetikçi olabilir

San Bernardino polis şefi, San Bernardino katliamındaki sis perdesini aydınlatacak üçüncü bir tetikçi olma ihtimali olduğunu açıkladı.

Polis Şefi Jarrod Burguan ülke çapında yayınlanan bir basın toplantısı sırasında gazetecilere verdiği demeçte, 2 Aralık saldırısında bilinenin aksine 3 saldırgan olabileceğini söyledi. FBI ve polis saldırıyı düzenledikleri bilinen Syed Rizwan Farook ve eşi Tashfeen Malik dışında saldırının başka biri tarafından yürütüldüğüne dair kanıt bulduklarını söylüyorlar.

Polis tarafından ifadeleri alınan katliam kurbanlarından bazıları olayda üçüncü bir kişinin daha olduğu iddialarını ısrarla savundukları belirtildi.

İlginizi çekebilir>>>

Farook'a ait  iPhone verilerine erişme çalışmaları için FBI'ın girişimleri üzerine Apple şirketi ile yasal anlaşmazlığın devam ettiği bugünlerde bir mağdurun babası bu hafta bu olasılığı gündeme getirdi.

1457209564_fbi-changed-phone-password-apple-san-bernardino.jpg

Ve Şef Burguan bu konuyla ilgili şöyle konuştu:" Biz üçüncü tetikçiyle ilgili herkesin bilgisine başvuruyoruz ve olaya netlik kazandırmaya çalışıyoruz. Ortada üçüncü bir tetikçi söylentisi varken ve bizim elimizde sadece ifadelerden başka bir görüntü video ya da kayıt bulunmazken elimizde bulunan telefondaki verilerin bu sis perdesini aydınlatacağını düşünüyoruz." dedi.

Katliamı aydınlatma çalışmalarının  son derece stresli ve travmatik durumda bulunan ve katliamda olayı yaşayan görgü tanıklarının doğru ayrıntılarını hatırlamalarının zor olduğunu bilerek devam etmekte olduğunu söyleyen polis şefi sık sık yanlış ve erken bilgi yayılmasını engellemeye çalıştıklarını, ortadaki bilgi kirliliğinin ortadan kalkması için de polis ve adli psikologlar ortaya net bilgiler çıkartmak için çalışmaktadır dedi.

İlginizi çekebilir>>>

Ayrıca FBI sözcüsü Laura Eimiller "Katliam günü ile ilgili video ya da resim görüntüsünün yokluğunda, adli ve tanık beyanlarına güvenmek zorundayız" diye konuştu.

San Bernardino Bölge Savcısı Michael Ramos saldırıda üçüncü bir tetikçi olduğunu bildiren iki 911 araması olduğunu belgeleriyle birlikte FBI yetkililerine bildirdi.

Ramos: "Üçüncü bir saldırganın olduğu daha henüz kesin olarak kanıtlanmamış bir bilgidir. Ancak üçüncü tetikçi hakkında bilgi Farook'a ait iPhone cihazında bulunabilecek verilerde olabilir." diyerek Apple şirketinin bu teröriste ait iPhone kilidini çözmesinin soruşturmayı aydınlatabileceğini söyledi.