Huawei P9'da fiziksel home butonu yer alacak

Huawei, P serisine parmak izi sensörü getiriyor. Üstelik bu sensör fiziksel home butonuna dahil edilecek.

Huawei P9'da fiziksel home butonu yer alacak

Mart ayında tanıtılması beklenen Huawei P9 son sızıntıya göre selefinden farklı bir tasarıma sahip olacak. Çin menşeli web sitesi CNMO tarafından yayınlanan görüntünün Huawei P9’a ait olduğu iddia ediliyor. Söz konusu görüntü telefon için uzun süredir iddia edilen çift arka kamera özelliğini doğruluyor.

Huawei P9 bunun yanında yuvarlatışmış köşelere sahip olacak. Telefondaki asıl odak noktası ise fiziksel home butonu olacak. Son dönemde kimi üreticilerin parmak izi sensörü entegre etmek için kullandığı home butonu görünüşe bakılırsa Huawei’in de gündeminde.

1452839469_huawei-p9-design-01.jpg

Huawei ilk defa P serisi bir telefonda parmak izi sensörü kullanmaya hazırlanıyor. Parmak izi sensörünü Mate serisinde telefonların arka bölümüne konumlandıran Çinli şirket, P9’da ise bunun için fiziksel home butonu kullanacak.

5.2 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü ekran, Kirin 950 işlemci platformu, 4GB RAM, 64GB dahili depolama, çift arka kamera, Android 6.0 ve 3.000 mAh kapasiteli pil Huawei P9’un muhtemel özellikleri arasında yer alıyor.