Huawei hibrit bir bilgisayar duyurmaya hazırlanıyor

Huawei'in Mobil Dünya Kongresi'nde açıklayacağı ürünlerden biri de ikisi bir arada bilgisayar çözümü olacak.

Huawei hibrit bir bilgisayar duyurmaya hazırlanıyor

Xiaomi ile birlikte dizüstü bilgisayar pazarına gireceği uzun zamandır konuşulan Huawei, görünüşe bakılırsa bu kategorideki ilk ürününü Mobil Dünya Kongresi kapsamında kullanıcıların beğenisine sunacak. 21 Şubat Pazar günü MWC 2016’da bir basın toplantısı düzenleyecek Çinli teknoloji devinin etkinlik kapsamında hangi ürünleri duyuracağı şimdilik bilinmiyor, ancak şirket tarafından yapılan son paylaşım melez bir dizüstü bilgisayarın yolda olduğunu gösteriyor.

1455605711_laptop-hybrid.jpg

Huawei CEO’su Richard Yu resmi Weibo hesabından alttaki görseli paylaştı. “The new style of business” ifadesi Huawei’in iş dünyasına yönelik bir ürün duyurmaya hazırlandığını gösteriyor. Söz konusu ürünün uzun bir süredir dillendirilen “Matebook” isimli ikisi bir arada dizüstü bilgisayar olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. SurfaBook’a iddialı bir rakip olması beklenen MateBook aynı zamanda kalem desteği de sunacak.

Matebook son gelen haberlere göre 12.9 inç büyüklüğünde ekran, Intel işlemci ve Windows 10 işletim sistemine sahip olacak. 

1455605722_huawei-mwc-2016-new-teaser.jpg