HTC 10, M9, S7 Edge, P9 ve iPhone 6S Plus mikrofon performansında karşı karşıya

En iyi ses kaydı yapan telefon sizce hangisi?

HTC 10, M9, S7 Edge, P9 ve iPhone 6S Plus mikrofon performansında karşı karşıya

Akıllı telefonların en çok karşılaştırılan özellikleri düşünüldüğünde akla ilk gelenler, kamera,pil,ekran ve oyun performansı olur. Peki, bu telefonların mikrofon performanslarını merak ediyor musunuz? Yani en iyi ses kayıt yeteneğine sahip telefon hangisi?

huawei-p9.jpg

İlk olarak kısa süre önce tanıtılan Huawei P9 ile başlayalım, Leica ile yapılan işbirliği sonrasında çift kameradan ziyade çift görüntü sensörü ile dikkat çeken Huawei P9, kamera tarafındaki iddiasını ses kayıt yeteneklerinde sergileyemiyor diyebiliriz. M4a formatında kayıt yapan telefon, 48000Hz sıkıştırılmış stereo ses kaydı yapıyor.


htc-one-m9.jpgGeçtiğimiz yılın tepe modellerinden HTC One M9 modeli ise yine M4a formatında 48000Hz sıkıştırılmış mono ses kaydı yapmakta. Bu da şu an için bu modelin ortalama bir kalitede olduğunu gösteriyor.


iphone-6s-plus.jpgApple iPhone 6S Plus modelinde de benzer bir durum söz konusu zira bu modelde de M4a formatında kayıt yapıldığını görmekteyiz. Frekans tarafında ise 44100Hz kaydın sıkıştırılmış mono olduğunu belirtelim.


galaxy-s7-edge.jpgYılın en iddialı telefonlarının başında gelen Samsung Galaxy S7 Edge, kamera ve ekran kalitesi gibi üst düzey yeteneklerini ses kayıt tarafında daha orta seviyelerde gerçekleştiriyor. Gelelim HTC 10'a!


htc-10.jpgHTC'nin merakla beklenen yeni telefonu HTC 10, tasarım ve teknik özelliklere ek olarak, kamera ve ses deneyimi konusunda bir hayli iddialı cümlelerle tanıtıldı. 4K video ile HiRes ses kaydı özelliği, her birine adanmış anfi ile desteklenen çift hoparlör, kutudan çıkan üst seviye kulaklık gibi bileşenlerle bu konudaki iddiasını destekleyen firma, HTC 10 modelinde 24-bit Hi-Res ses kayıt desteği ile de çok konuşulacak gibi görünüyor. Yapılan kıyaslamalarda Flac, yani kayıpsız ses kaydı yapan telefon, 96000Hz'de sıkıştırılmış mono kayıt yaparak rakiplerini geride bırakmayı başardı. Btekt tarafından yapılan bu testin video halini sizlerle bir sonraki sayfada paylaşıyoruz.