Google Android kazancını sızdıran Oracle avukatının cezalandırılmasını istiyor

Google, Oracle davasında Android kazancını sızdıran Oracle avukatının cezalandırması için mahkemeye mektup gönderdi.

Google Android kazancını sızdıran Oracle avukatının cezalandırılmasını istiyor

Google ve Oracle davası 2010 yılından beri sürüyor. Oracle, Google'ı Java alt yapısı kullanarak kendi sistemini geliştirdiği konusunda patent ihlali iddiasında bulunmuştu. Google Java kullandığını kabul etmiş ancak API'lerin patent ihlali kapsamına girmediğini açıklamıştı.

İlginizi çekebilir >>> 

Geçtiğimiz haftalarda Oracle ve Google arasında gerçekleşen mahkemede, duruşma sırasında Apple tarafından imzalanan bir gizlilik sözleşmesine ait ilginç gerçekler ortaya çıktı. Buna göre Google, arama hizmeti Google Search’ın iPhone ve iPad’de yerleşik olarak gelmesi için Cupertino devine 2014 yılında tam 1 milyar dolar ödemiş. Ayrıca Android sisteminin şimdiye kadar elde ettiği gelir de Oracle avukatı tarafından sızdırılmıştı.

1453976716_google.jpg

Bu durum karşısında Google, mahkemeye bir yazı göndererek Oracle avukatının Samsung ile gizli belgeleri almasını önleyecek yaptırımlar istedi. Ayrıca Samsung avukatı gizli bilgileri üçüncü bir şahsın görüntülemesini engellemek istiyor. Google mektubunda, Oracle avukatının yapılan ifadeleri koruyucu emri ihlal ettiğini söyledi.