FBI iPhone 5C kilidini nasıl açtı?

Adalet Bakanlığı Apple'ın yardımı olmadan teröristin iPhone 5C kilidini açtığını duyurdu.

FBI iPhone 5C kilidini nasıl açtı?

14 kişinin öldüğü San Bernardino saldırında ölen terörist Syed Farook’un iPhone 5C model telefonun kilidinin açılması gündemi oldukça meşgul etmişti. FBI ve Apple arasında geçen kilit açma problemi sonucunda mahkeme devreye girmiş ve Apple’a içerisindeki bilgiler silinmeden kilidi açması için zaman vermişti.

İlginizi çekebilir>>>

FBI kilit açmanın bir yolunu bulduğunu söyleyerek davayı erteletti ve yeni gelen bilgilere göre kilidi açmayı başardı. Adalet Bakanlığı Apple’ın yardımı olmadan iPhone 5C kilidini açtıklarını duyurdu.

Eğer Apple davayı kaybetseydi, Govt OS adında bir yazılım geliştirecekti ve kilit açıldıktan sonra bu yazılımı hemen yok edecekti.

1459238454_iphone-5c.jpg

Adalet Bakanlığı konuyla ilgili olarak iki paragraf açıklama yayınladı. Açıklamada hükümetin başarıyla Syed Farook’un verilerine eriştiğini ve artık Apple’ın yardımına ihtiyacı olmadığını söyledi.  Böylece Apple dünya çapındaki tüm iPhone kullanıcılarının gizliliğini riske atmamış oldu. Ama savaş hala devam edecek. Geçen ay, New York Doğu Bölgesi federal hakimi  Brooklyn'de iPhone 5S kilidinin açılması için bir devlet isteğini reddetti.

Hükümet Farook’un iPhone 5C telefonunun kilidini nasıl açtığı konusunda sessiz kaldı. Geçen hafta yayınlanan raporlarda, İsrail yazılım şirketi Cellebrite’nin iPhone 5C kilidini açmak için FBI ile  15,000 $ fiyat ile sözleşme imzaladığı iddia edilmişti ama bu hükümet tarafından teyit edilmedi.