Facebook Messenger'da satranç sürprizi

Messenger'da uygulama üzerinden satranç oynanabileceğine dair kodlara rastlandı.

Facebook Messenger'da satranç sürprizi

Facebook’tan bağımsız bir platform haline gelen Messenger uygulamasında şimdilik gizli tutulan bir özellik fark edildi. Eğer satranç oynamayı seviyorsanız, bu gizli özellik sizi fazlasıyla memnun edecektir.

Bir geliştirici tarafından fark edilen kodlar, Facebook’un Messenger üzerinden satranç oynanmasını mümkün kılan bir yenilik üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Kodlara göre Messenger üzerinden satranç oyununu başlatmak için sohbet bölümüne ''@fbchess play''  yazılması gerektiğini gösteriyor.

Oyunda hamleler sürükleme yöntemiyle gerçekleşmiyor. Belki de nihai sürümde hamleler sürükleme yöntemiyle sağlanabilir. Şimdilik hamleler için yine sohbet bölümüne hamlelerin elle yazılması gerekiyor.

1454743194_facebook-chess-screenshot.0.png

Şah için K, Vezir için Q, Fil için B, At için N’ye, Kale için R ve Piyon için de P harfleri kullanılıyor. Örneğin; e2'deki piyonu e4’e ilerletmek için sohbet alanına ''@fbchess Pe4'' yazılması gerekiyor.

Oyun içerisinde ayrıca yapılan hamleyi geri alma, renk seçimi, kısa rok, Şah hamlesi çekmek, beraberlik teklif etmek, son hamleyi geri alma, oyunu terk etmek, son pozisyonu yeniden görmek için, oyun içerisindeki verilere göz atmak ve hatta farklı bir sohbetteki oyuna devam etmek için çeşitli kodlar yer alıyor. Satranç oyunun Messenger platformuna ne zaman geleceği şimdilik bilinmiyor.