Drone ile McLaren'i Yarıştırdılar

11 Mart tarihinde Dubai'de gerçekleştirilecek olan Dünya Drone Şampiyonası için Drone ile McLaren otomobilini yarıştırdılar.

Drone ile McLaren'i Yarıştırdılar

Gelişen teknoloji ile drone'lar hızlı bir şekilde hayatımıza girdi. Giderek artan drone popüleritesi, lüks bir hobi olmaktan çıkarak gündelik hayattaki yerini aldı. Genellikle prodüksüyon şirketleri tarafından tercih edilen ve hava çekimlerinde kullanılan bu araçlar, ilerleyen dönemlerde bir spor dalı olarak karşımıza çıkabilir. Çeşitli ülkelerde kapalı spor salonlarında ve stadyumlar da yapılan Drone yarışlarının ardından Dubai'de bir ilk gerçekleştirildi.


Tanıtım filmi ile duyurusu yapılan ilk Dünya Drone Şampiyonası, 11 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Dubai'de gerçekleştirilecek olan şampiyona öncesinde 100'ün üzerindeki takımlar kıyasıya yarışarak, 7-8 Mart'taki ön elemeyi geçmeye çalışacak. Ön elemeyi geçmeyi başaran takımlar Dünya Drone Şampiyonasına katılma şansı elde edecek. Dünya'nın dört bir yanından gelen rakipleri ile karşılacak olan takımlardan şampiyon olanı ise büyük bir ödül bekliyor. Yarışın kazananına 250 bin dolar ödülün verileceği şampiyonada toplamda 1 milyon dolar ödül dağıtılacak. 

Dünya Drone Şampiyonasının Youtube hesabından paylaşılan tanıtım videosu, şampiyona hakkında katılımcılara fikir veriyor. Tanıtım videosunda McLaren ile Drone'nun kıyasıya çekişmesini izleyebiliyorsunuz.