Chrome'da Facebook mesajı bildirimini kapatma

Chrome'da Facebook mesajınızın alt köşede görünmesini nasıl engellerisiniz.

Chrome'da Facebook mesajı bildirimini kapatma

Dev sosyal ağ Facebook, kullanıcıları sürekli aktif tutmak için devamlı yenilikler yapıyor. Bu  yeniliklerden biri de Facebook’un PC sürümü için olmuştu. Sadece Chrome tarayıcı ile olan bu özellik sayesinde, Facebook kullanıcısına mesaj geldiği zaman PC de başka bir sayfada veya bölümde olduğunda hemen alt köşede bir küçük pencere açılıyor ve mesaj içeriği ile birlikte mesajı yazan kişi görülüyor.

1461525125_facebook-mesaj.jpg

Ancak bu özellik herkesin hoşuna gitmeyebilir. Çünkü PC’de Facebook’da gezen ve yine PC’den mesajlaşan kişi yanında birileri olduğu zaman bu mesajları saklayamaz ve özel konuşmalarını diğer kişiler görebilir.  

1461521906_facebook-mesaj.jpg

Eğer bu durumdan rahatsız olup da mesajlarınızın görülmesine engel olamıyorsanız, şimdi sizlere söyleyeceğim yönergelerle bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz.

Bunun için yapmanız gereken şey Facebook ayarlarınızdan Bildirimler bölümüne girmek ve burada Site ve Mobil seçeneğinin altında bulunan “Facebook kapalıyken bile bilgisayar ekranının köşesinde bildirimlerini gör.” seçeneğindeki “kapalı” butonuna tıklamak. Bu buton “aç” olarak değişecek ve özelliği açmak isterseniz yine buna tıklayarak açabilirsiniz.