Çalışanı olmayan market olur mu? Teknoloji ile olur!

İsveç'te bulunan bu markette çalışan yok!

Çalışanı olmayan market olur mu? Teknoloji ile olur!

Akıllı telefonlar ile yapabildiklerimizin pekte sınırı kalmadı. Uzak masaüstü ile PC'lere, güvenlik kameralarına bağlanabilirken farklı aparatlar sayesinde meteorolojik araştırmalar için bile telefonlarımızı kullanabiliyoruz.

Geliştirilen barkod sistemleri sayesinde birçok ürünün bilgisine ve fiyatlarına ulaşabilirken İsveç'te bulunan bir market tüm çalışanlarını işten çıkartarak farklı bir kullanıcı deneyimini müşterilerine sunuyor.

Marketin programını telefonunuza kurduktan sonra marketin kapısına telefonu NFC çipi ile dokundurup kapısını açıyorsunuz ve içeri girerek alışverişinizi yapıyorsunuz. Bu noktada sepete atılan ürünlerin barkodlarını telefonun kamerası sayesinde programa okutarak faturalandırabiliyorsunuz.

Ülkemiz için hayalin bile ötesine geçemeyecek bu sistemin İsveç'te nasıl kullanıldığını aşağıdan kendi gözlerinizle izleyebilirsiniz...

 

This Store Has No Employees

This Swedish grocery store has no employees and instead relies on a smartphone app that tracks and bills customer’s purchases. http://voc.tv/14JQHoo

Vocativ tarafından gönderildi 15 Mart 2016 Salı