Bebek çalmak için Facebook sayfası kurdular!

İki genç kız, bebek çalabilmek için Facebook sayfası ile anneleri tuzağa düşürdü.

Bebek çalmak için Facebook sayfası kurdular!

İngiltere’de, yaşları 17 ve 18 olan iki genç kız, bebek kaçırmak amacıyla Facebook üzerinden çocuklar için ücretsiz giysiler dağıttıklarını iddia ederek sahte bir profil sayfası oluşturdu. Genç kızlar, bebekleri çalabilmek için annelerle irtibata geçebileceklerini düşündükleri ücretsiz çocuk giysileri sunan sahte bir Facebook sayfası kurdu.

İlginizi çekebilir>>>

Kızlardan 17 yaşında olanı kaçırdıkları bir çocuk ile kendi evinde sosyal hizmet uzmanı kılığında poz bile verdi. İki genç kız hedef olarak Facebook üzerinden iletişim bilgilerini paylaşan anneleri seçtiler. Geçen yılın 14 ila 23 Eylül tarihleri arasında üç bebeği Facebook üzerinden kurdukları bu tuzakla kaçırdıklarını itiraf eden kızlar, geçen hafta Derby Gençlik Mahkemesi'nde ifade verdi.

1458909971_mamme-facebook-766594.jpg

İngiltere Derby, Normanton’da yaşayan bir anne, Facebook üzerinden kendini sosyal çalışma uzmanı olarak tanıtan genç kıza adres bilgilerini verdi.  İletişime geçerek bebeği kaçırmak için eve gelen genç kız, bebeği bir hastane de check-up yaptımak için götüreceğini söyledi. Durumdan şüphelenen anne, kız gittikten sonra polisi çağırdı.

Facebook sayfasını kuran ve18 yaşında olan genç kıza Evesham, Worcestershire’da, 17 yaşında olanına ise Wolverhampton, West Midlands’daki adreslerine baskın düzenlendi ve yakalanarak tutuklandı.

Derbyshire Polisi Dedektif Duncan Gouck: 'Suçluların ne kadar genç oldukları göz önüne alındığında bebeklerin ve ailelerin başlarına gelebileceklerin ne kadar korkunç boyutlarda olabileceğini göstermiş oldu.”dedi.

Ailelerin sosyal medya üzerinde adres ve iletişim bilgilerini paylaşırken ne kadar dikkatli olmaları gerektiği bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.