Apple News artık herkese açık

Apple, Apple News'i tüm kullanıcılara açtı.

Apple News artık herkese açık

Apple bugün iOS 9 içerikleri içinde bulunan Apple News uygulaması ile daha zengin bir medya içeriği sunmak amacıyla bağımsız yayıncılar ve bireylere ait haber siteleri de dahil tüm yayıncılara Apple News Formatını kullanıma açtı.

Apple News iOS 9’la birlikte, kullanıcılarına farklı kaynaklardan çeşitli konularda haberleri bildirmek Apple News uygulaması başlattı. Başlangıçta yalnızca büyük yayıncılardan seçilmiş bir gruba ait RSS beslemelerinin dahil edildiği Apple News uygulaması artık RSS beslemesi ile herhangi bir yayıncının da Apple News’a dahil edilmesine de izin verilmeye başlandı.

1458135444_apple-news-.jpg

Apple, Eylül ayında uygulamayı başlattığından bu yana, 100’den fazla büyük yayıncıyı uygulamaya dahil etti. Bugün yaptığı duyuruda ise  herkesin yani küçük bireysel blogcular, bağımsız haber kuruluşları Apple News üzerinden okuyucularına ulaşılabilecekler. Sayfalarını Apple News formatında düzenleyebilir ve iOS 9 kullanıcılarına sunabilir.

Apple, Apple News yayıncıları için platformda yeni hazırladığı analiz gösterge tablosu ile kendi içeriğini görüntüleyen kullanıcı sayıları ile ilgili verileri görebilecek.