iPhone 7'de kulaklık girişi olmayacağı iddiası güçlendi!

Teknoloji devi Apple devrim yaratacak bir kulaklık patenti aldı. Bu durum iPhone 7'de kulaklık girişi olmayacağı iddialarını güçlendirdi!

iPhone 7'de kulaklık girişi olmayacağı iddiası güçlendi!

Günümüzde cihazlara Bluetooth teknolojisiyle bağlanan kablosuz kulaklıklar yaygın bir şekilde tüketiciler tarafından tercih ediliyor ancak akıllı telefon üreticileri hala kablosuz kulaklıkların şarj olma ve bağlantı gecikmesi gibi sorunları nedeniyle kutu içeriğinde kablolu kulaklıklardan vazgeçmiş değil.

ABD merkezli teknoloji devi Apple aldığı bir kulaklık sistemi patentiyle bu sorunlara çözüm üretmiş gibi görünüyor. Apple'ın hem kablolu hem de kablosuz modlar arasında sorunsuz geçiş yapan kulaklık sistemi şarj aksesuarları sayesinde lightning portuyla uyum sağlıyor. Bu yeni kulaklık sistemi hem analog hem de dijital olarak sinyal gönderebiliyor.

1461254659_apple-patent.jpg

Kulaklıklar kendi içinde batarya, işlemci, bellek ve anten barındırıyor. Bu sayede ses kalitesinde kayıp yaşatmadan güç ve ses veri aktarımı yapabiliyor.

Apple'ın bu kulaklığı bir süredir ortalıkta dolaşan "iPhone 7'de 3.5mm kulaklık girişi olmayabilir" iddialarını da güçlendirdi. Eğer Apple, iPhone 7 ile birlikte bu kulaklığı da tüketiciye sunarsa iPhone 7'de 3.5mm audio jack girişine ihtiyaç duyulmadan hem kablolu hem de kablosuz kulaklık bağlantısı sağlanabilir.

Ancak bu durumda üçüncü parti birçok kulaklık iPhone 7'ye bağlanamayacak. Özellikle yüksek kaliteli müzik dinlemeyi seven kullanıcıları olumsuz etkileyecek bu durum kullanıcıların iPhone 7'yi tercih etmemesine neden olabileceğinden Apple bu adımını diğer modellerine saklayabilir ya da kendi ses teknolojileri markası Beats ile bu konuda daha başarılı çözümler üretebilir.