Apple FBI savaşı Birleşmiş Milletler Konseyi'ne taşınıyor

Birleşmiş Milletler Konseyi Apple ve FBI'ı davet etti.

Apple FBI savaşı Birleşmiş Milletler Konseyi'ne taşınıyor

Birleşmiş Milletler, Apple’ı iOS cihazların kişisel veri güvenliğini tehlikeye atacak olan mahkeme kararını uygulaması için zorlayan FBI yetkililerini BM Kongresi'nde görüşmeye davet etti.

FBI'ın ulusal güvenliği tehdit eden durumların kişisel verilerin güvenliğinden daha önemli olduğunu iddia ederek Apple’dan iPhone kilidini çözmesini istemesi ve bunun için şirketi zorlamasıyla ilgili açıklama yapan BM insan hakları yasal komiserinin yorumu oldukça dikkat çekici.

İlginizi çekebilir>>>

1457105713_apple-fbi.jpg

BM Komiseri Zeid Ra'ad Al Hussein yaptığı açıklamada" FBI'ın Apple’ı zorladığı veri şifrelemesi güvenliğinin ihlalini, bir davada kullanılmakla yetinmeyeceğini ve fiziksel ve finansal güvenlik de dahil olmak üzere milyonlarca insanın, insan haklarına son derece zararlı etkileri olabileceğini" söyledi.

Al Hussein:"Ben bu durumda ABD mahkemelerinde bir sonuca ulaşması ihtimalinin uzak olduğunu düşünüyorum.  Apple ve FBI arasındaki bu mücadelenin sadece bu olayla değil, daha geniş etkilerini de ele almak üzere her iki tarafı da Kongreye çağırıyorum."dedi.

İlginizi çekebilir>>>

Birleşmiş Milletler yetkilisinin hem Apple’ın hem de FBI yetkililerini uyaracağı konunun temel insan hakları olacağı öngörülüyor. Her iki taraftan da özel hayatın gizliliğini kırmızı çizgi olarak kabul edip, bütün insanlığı terörizm ve teröristlerden koruyacak ortak bir akılda birleşmeleri gerektiği konusunda ikna etmeye çalışacak.