Apple CEO'su Tim Cook'a sert kilit mesajı

San Bernardino terör saldırılarında ölen kurbanlarından birinin sevgilisi olan Mandy Pifer Apple CEO'su Tim Cook'a sert tepki gösterdi.

Apple CEO'su Tim Cook'a sert kilit mesajı

San Bernardino katliamında hayatın kaybeden ailelerin yakınları bu katliamı gerçekleştiren Teröristlerden birinin iPhone kilidini açmamakta direnen Apple ve CEO'su Tim Cook'a sert tepki gösterdi. Tim Cook ve Apple’ı teröriste yardım etmekle suçladılar. Ve sordular: Şimdi Tim Cook’a soruyorum. Bu katliam da ölenlerden birisi kendi yakını olsaydı acaba yine böyle davranır mıydı? ”

İlginizi çekebilir>>>

San Bernardino terör saldırılarında ölen kurbanlarından birinin sevgilisi olan Mandy Pifer Apple CEO'su Tim Cook'a sert tepki gösterdi. Mandy Pifer CNBC aracılığıyla, şu anda katliamın faillerinden birine ait iPhone kilidini açmaya izin vermeye yanaşmayan Apple CEO'su Tim Cook’a bir mesaj yolladı.

 1457206107_victim18n-1-web.jpg

Pifer: “ Çok kızgınım. Katliamda suçlu olan birini korumakta pay sahibi olan ve o çok büyük bir şirketin CEO'su olduğunu bildiğim için çok kızgınım. Bir kişinin yaşamına bir fiyat koyamazsınız.” Diye konuştu.

İlginizi çekebilir>>>

Pifer, katliamda sevgilisi Shannon Johnson’ı kaybetti ve doğrudan bu katliamın trajedisinden etkilenen insanların yaralarının daha çabuk sarılması için suçluların ortaya çıkarılabilmesi adına Apple firmasının daha fazla çaba içinde olması gerektiğini inandığını söyledi.

Şu anda, teknoloji devi gizlilik ve veri güvenliği konusunda ateşli bir tartışmanın odağında ve teröristin kilidini açmaya yanaşmıyor.

Pifer”Şimdi Tim Cook’a soruyorum. Bu katliam da ölenlerden birisi kendi yakını olsaydı acaba yine böyle davranır mıydı? ”diyerek tepki gösterdi ve “ Apple şirketinden fazla bir şey istemiyoruz. Bize  bu kilidi açmaya yardımcı olmaları yeter. Biz mağdur yakınları olarak bunu istiyoruz.” Diye konuştu.