Android N vs iOS pil savaşı!

Apple'dan ilginç Android N yorumu!

Android N vs iOS pil savaşı!

Google'ın, Android 6.0 Marshmallow ile birlikte pil ömrü konusunu çok ciddiye almıştı. Şirketin yeni çıkacak olan sürümü Android N geliştirici önizlemesinde görüldüğü gibi daha da geliştirilen Doze Modu ile akıllı telefonlarda batarya süresini maksimum miktarda kullanılması için elinden geleni yaptı.

 Yeni Android N’de tasarruf yönünde ekstra bir yenilikte Data Saver yani Veri Tasarrufu seçeneği oldu. Bu özellik, fatura hesap kesim tarihi sonuna yaklaşanlar ya da  Megabaytı az bir veri paketine sahip olanlar için mobil uygulamalar tarafından veri kullanımını azaltmaya yardımcı olacak bir seçenek. Data Saver arka plan veri kullanımını kapattığı gibi ön planda da daha az veri kullanımını sağlıyor.

1457733356_telefon.jpg

Ancak Google’ın Android 6.0 Marshmallow ve yeni sürüm Android N’de ön plana çıkardığı arka plan uygulamaların kapatılmasının pil ömrünü uzattığına dair iddiaya bugün Apple’dan, hem de en üst düzey yetkililerden cevap geldi:

Arka plandaki uygulamaları kapatmak pil ömrünü uzatmıyor.

Apple iOS kullanıcısının pil ömrü ve arka plan uygulamalar ilişkisi hakkında ilk elden bilgi almak için Tim Cook’a arada sırada açık uygulamaların hepsini birden kapatmanın pil ömrünü iyileştireceği veya cihazın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur mu? diye sorduğu maile cevap Apple iOS Başmühendisi Craig Federighi’den geldi

Cevap kısa ve net: Hayır!

Apple yetkilileri iOS için en çok pil tüketen uygulamaların müzik ve GPS’i aktif olarak kullanmaya ihtiyaç duyan uygulamalar olduğunu onlarında o an kullanılmadıkları sürece sistem kaynaklarını tüketmediğini iddia ediyorlar.

Şimdi beklenen yeni Android N’de pil tasarrufunun ne kadar etkili olacağı ya da Apple’ın pil tasarrufu için nasıl bir seçenek sunacağı.