Android 7.0'da uygulama menüsü olmayabilir!

Android'in yeni sürümünde uygulama menüsünün tamamen kaldırılacağı gündeme geldi.

Android 7.0'da uygulama menüsü olmayabilir!

Henüz birçok cihaz Android Marshmallow güncellemesini almadan yeni Android sürümünün tanıtım tarihi yaklaştı ve yeni Android sürümüyle ilgili bilgiler gelmeye başladı. Dünya'nın en popüler teknoloji sitelerinden biri olan Android Authority'nin yayınladığı bir rapora göre Google yeni Android sürümünde cihazda yüklü olan tüm uygulamalara erişilebilen uygulama menüsünü kaldırmaya hazırlanıyor.

Google saf Android arayüzünde Android 6.0 ile birlikte uygulama menüsünü dikey yapmış ve bazı kullanıcılar tarafından beğenilse de genel olarak tepki çekmişti. Android Authority'nin yaptığı habere göre Google, 20 Mayıs tarihinde düzenleyeceği Google I / O etkinliğinde tanıtacağı Android 7.0 sürümünde uygulama menüsüne yer vermeyecek.

1456007184_android-60-marshmallow-app-drawer-100620454-large.idge.jpg

Eğer Google böyle bir adım atarsa Android kullanıcıları Google'ın Android platformunun git gide iOS'e benzediğini düşünerek Android işletim sistemine veda edebilir. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun Android ve iOS arasındaki en önemli farklardan birisi olarak değerlendirdiği uygulama menüsü Android platformundan kaldırılırsa yeni Android sürümüyle beraber saf Android arayüzü daha da karmaşık bir hal alabilir.

Ancak Android 6.0 sürümünde Google'ın dikey uygulama menüsüne geçiş yapmasına rağmen birçok Android telefon üreticisi kendi arayüzlerinde yatay uygulama menüsü kullanmaya devam etmişti. Google uygulama menüsünü kaldırsa bile Samsung gibi markaların uygulama menüsünden vazgeçmeyeceği de söylenebilir.