Adamlar Mars'a Gidiyor

SpaceX, Red Dragon adı verilen araç ile Mars gezegenine gidecek

Adamlar Mars'a Gidiyor

Son dönemde uzay araştırmaları ve özellikle kızıl gezegen Mars hedefi ile sürekli olarak anılan SpaceX, resmi Twitter hesabından Mars ile ilgili önemli bir paylaşımda bulundu.

spacex-red-dragon.jpg

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> 

SpaceX, Uluslararası Uzay İstayonu'na kargo taşıyan, Red Dragon isimli aracın modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanacak. 8 adet SuperDraco motoruyla donatılan Red Dragon, propulsive landing, yani ters itici güç ile her türlü kara ortamına iniş yapmasını sağlayan bir teknolojiye sahip. Bu motorlar Red Dragon'un Mars'a inişi sırasında çalışarak inişini kontrollü ve yavaş yapmasını sağlayacak. 

Planning to send Dragon to Mars as soon as 2018. Red Dragons will inform overall Mars architecture, details to come pic.twitter.com/u4nbVUNCpA

— SpaceX (@SpaceX) 27 Nisan 2016

SpaceX resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım ile 2018'e kadar Mars operasyonun tamalanacağı ve kızıl gezegen hakkında detaylı bilgilerin verileceği belirtildi. Red Dragon araçları ise Falcon 9'un daha büyük bir modeli olan Falcon Heavy ile taşınacak. Bu operasyon başarıyla sonuçlanırsa, SpaceX başka bir gezegene aracını indiren ilk özel şirket olacak!