ABD Adalet Bakanlığı Apple'ı zorluyor!

ABD Adalet Bakanlığı 12 iPhone kilidi açmak için Apple'ın kapsını çaldı

ABD Adalet Bakanlığı Apple'ı zorluyor!

Geçtiğimiz ay Amerika'da terörist şüphesi ile yakalanan bir kişinin cebinden iPhone marka telefon çıkmıştı. Telefonun kriptolarını çözmek için FBI, Apple'dan yardım istemiş ve en kısa özetle iPhone'ların içini görebilmek için bir arka kapı talebinde bulunmuştu. 

Apple CEO'su Tim Cook da bu duruma karşı çıkmış ve tüm dünyadaki iPhone kullanıcılarının bu durumdan etkileneceğini dile getirerek bu talebi reddetmişti. Bu durum karşısında Google ve Twitter CEO'ları da duruma müdahil olup Apple'a destek vermişlerdi.


Amerikan Hükumeti'nin bu durum karşısında ne yapacağı merak edilirken Wall Streeet Journal'ın haberine göre Amerikan Adalet Bakanlığı 12 adet iPhone'un daha şifresinin çözülmesi için yeni bir başvuruda bulundu.

Apple'ın bu noktada cevabını zaten biliyoruz ama dediğimiz gibi Amerikan Hükumeti'nin bu noktada bir yaptırım kullanıp kullanmayacağını çok merak ediyoruz. 

Geçen gün yazdığımız yazıda da belirtmiştik şimdi tekrar edelim. 

Bilgi her şeydir!

Filmlerde görmeye alıştığımız "şirket devlet savaşlarının" yakın bir dönemde başlayacağı ise ortadaki en önemli gerçek. Zira şirketlerin elindeki kişisel veriler devletlerin elindeki verilerden daha fazla olmaya başladı. Bir üretici; kullanıcısının fotoğraflarına, notlarına, belgelerine, parmak izine, maillerine, sosyal medya hesaplarına ve hatta yakın bir dönemde göz bebeğinin izine kadar sahip olabilecek...

Bakalım gelecek bize neler gösterecek?